Home Have Sådan skaber du en have for hele familien

Sådan skaber du en have for hele familien

363
0

Det kan være svært at kaste sig ud i konkrete haveprojekter, fordi man frygter at komme til at fortryde sine valg kort tid efter. Dette gør sig i høj grad gældende for børnefamilier, fordi man inderst inde godt ved, at børnenes ønsker kan ændre sig fra den ene dag til den anden. Desuden kan børnene hurtigt komme til at fylde det hele i sådan en have. Her får du lidt hjælp til, hvordan du undgår dette, men samtidig tilfredsstiller alle i huset.

Forældrezonen

Man skal ikke glemme sig selv, når den står på planlægning af haven. Tænk over, hvad du godt kunne tænke dig og drømmer om at have mulighed for. Kunne det være hyggeligt med en terrasse, hvor I kan sidde og nyde et glas vin på smukke sommeraftenener? Terrasser med lang levetid er et oplagt valg for dig, som ikke har tid til at slide og slæbe over at skulle vedligeholde denne oase. En terrasse er til for at blive brugt og burde også kunne holde til dette. På denne måde er det også lettere at leve en voksen- og børnezone. Mens I slapper af, kan børnene tumle på græsplænen, for sådan én, går man aldrig galt med.

Børnezonen

En græsplæne har mange funktioner samtidig med, at den ikke udelukker havefornyelse, hvorimod bede er sværere at fjerne eller flytte. En græsplæne er dog lidt kedelig at se på, så hvis du godt kan lide blomster og havearbejde, er det oplagt at ramme haven ind med nogle blomsterbede. Det er vigtigt, at du forholder dig til dine børns alder, før du gør ud og køber alverdens gynger og legehus. Hvis du kan mærke, at der ikke går længe, før den type lege ikke er spændende længere, er det måske bedre at tænke lidt frem og forberede haven på dette.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here