Home Renovering Skal du renovere eller bygge nyt? Disse ting skal du overveje inden...

Skal du renovere eller bygge nyt? Disse ting skal du overveje inden din beslutning

2304
0

Mange husejere, som er endt i omfattende renoveringer af deres hjem, har efterfølgende smidt joken om, at det ville have været meget nemmere bare at bygge et nyt hus op fra grunden. Selvom det har været ment i sjov, kan der i flere tilfælde faktisk være noget om snakken.

Der kan både være økonomiske fordele ved at renovere og bygge nyt, men der er også andre faktorer, der spiller ind. Derfor får du her mine bedste råd, som du kan tage med i dine overvejelser, hvis du står foran et stort renovationsprojekt med dit hjem og ikke ved om du skal renovere eller starte helt forfra.

Hvornår er det bedst at renovere?

Der kan være mange grunde til, at man vælger at renovere. Den første er selvfølgelig at din nye ejendom er i så god stand, at det simpelthen ikke ville kunne betale sig at bygge noget nyt op helt fra grunden. Men, der kan være flere årsager til, at du burde overveje at renovere.

  • Den nuværende bygning har en historisk charme, som ville være svær at genskabe med et nybyggeri.

Det kan være at materialet, som huset er bygget i, vil være for dyrt at bygge nyt af, eller arkitekturen er så unik at det ville være synd at rive det ned.

  • Kroner og øre kan også være bestemmende for din beslutning.

Hvis renovationen er meget omsiggribende, skal du overveje det. Men, i mange tilfælde kan det betale sig at indhente tilbud på totalentreprise på dit hjem og tage beslutningen baseret på kroner og øre.

  • Tilladelser til nybyggeri kan være sværere at få.

I mange tilfælde er det sværere at indhente tilladelse til at bygge noget nyt, fremfor at ændre på en allerede stående bygning. Så find ud af, om i overhovedet kan få lov til at bygge et nyt hus, inden i tager beslutningen.

  • Miljømæssige overvejelser.

At bygge nyt kræver flere ressourcer end de fleste renovationer. Disse overvejelser kan dog udlignes på længere sigt, hvis du vælger at bygge nyt, som du får at se i næste afsnit.

Hvornår er det bedst at bygge nyt?

Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, og som nævnt kan det være svært at få et præcist svar ift. dine krav. Her får du så nogle fordele ved at bygge nyt, som du kan tage med i dine overvejelser.

  • Miljømæssige overvejelser.

Selvom det blev nævnt, at du ikke tærer så hårdt på miljøet ved at renovere, kan det på den lange bane dog vise sig ikke at holde stik. Hvis du vælger at bygge nyt, vil du også få et hus, som er lavet med den nyeste teknologi byggebranchen kan tilbyde. Derfor får du et hus, som er bedre isoleret og generelt ofte, vil være mere energieffektivt end du kan lave det, med en renovation. Så her er både plusser og minusser på begge sider.

  • Placering af dit hus på grunden.

Når du renoverer, er du tvunget til at bibeholde husets oprindelige placering. Hvis du vil placere dit hus et nyt sted på din grund, har du kun muligheden for dette, hvis du river det gamle og bygger nyt.

  • Alt er nyt!

Rigtig mange mennesker finder det lækkert når noget er spritnyt, velvidende at det også kommer til at holde i rigtig lang tid fremover. Derudover skal du heller ikke tilpasse din indretning til husets opbygning og bærende vægge, men kan rumopdele lige præcis som du vil have det.

Alt i alt er der mange tanker du skal gøre dig inden din endelige beslutning, så tag dig tid til at opveje fordele og ulemper ved begge løsninger.

Hvis du beslutter dig for at du skal bygge nyt, kan du få hjælp til nedrivning af hus lige her. Så får du plads til dit splinternye og lækre hjem, lige som du vil have det.

Men et hus er jo ikke et hyggeligt hus uden alle de ting, som skaber den hyggelige og hjemlige stemning. Er du helt på bar bund, kan du inspiration til din boligindretning på damask.dk, som leverer boligtilbehør i højeste kvalitet.