Home Bolig Det skal du vide om efterisolering af din hulmur

Det skal du vide om efterisolering af din hulmur

1052
0

Mange ældre huse har hulmure, som kan være kilde til træk og kulde i huset. Heldigvis er det nemt at efterisolere en sådan hulmur, og det kan endda gøres relativt billigt.

Der er mange gode grunde til at efterisolere sin hulmur. Efterisoleringen af en hulmur modvirker træk i huset og holder bedre på varmen, så der skal bruges mindre energi til opvarmning af huset.

Hvad vil det sige at efterisolere en hulmur?

En hulmur kan findes i mange ældre huse og er en mur, der består af to parallelle mure kaldet en formur og en bagmur. Mellem de to mure findes der et hulrum.

Det er her, der kan efterisoleres. Efterisoleringen foregår ved, at der blæses isolering ind mellem murene. Dermed udfyldes det hule rum mellem de to mure.

Spar penge på varmeregningen

Det kræver energi at opvarme et hus, og denne energi koster penge. Bedre isolering af huset vil betyde, at varmeforbruget i huset bliver mindre, da der holdes bedre på varmen.

Efterisolering kan på den måde nedsætte varmeregningen og på samme tid gøre indeklimaet i huset bedre, da der er mindre træk. Med isolering af en hulmur, får et hus også en bedre energimærkning, som vil betyde en øget værdi af huset. Et efterisoleret hus er både mere værd og nemmere at sælge.

Professionel hjælp til efterisolering

Efterisolering af en hulmur kræver undersøgelser af muren for at vurdere, om muren er egnet til at blive efterisoleret. Efterisolering af hulmur kan med fordel udføres af en professionel, der har forstand på efterisolering. Hjælp fra en professionel kan også være en fordel for at finde ud af, om et hus overhovedet er bygget med hulmur.

Vælger man selv at udføre efterisolering af en hulmur, er der mange steder, hvor arbejdet kan gå galt. Det kan være en god ide at få en professionel til at tjekke ens arbejde efter, når man er færdig. På den måde er man mere sikker på, at arbejdet er gjort ordenligt.

Valg af isoleringsmateriale

Der findes mange forskellige typer af isoleringsmateriale, og det er derfor en god ide at få hjælp af en professionel til at vælge det materiale, der passer bedst til den bestemte bolig.

Nogle af de mest udbredte materialer brugt til isolering er flamingo, papirisolering og glasuld. Isoleringsmaterialerne har forskellige fordele og ulemper, og valget af materiale kan også afhænge af, hvor der skal efterisoleres.