Home Have Sådan kommer du i gang med at plante i haven

Sådan kommer du i gang med at plante i haven

949
0

Drømmer du også om at komme i gang med at plante ting og sager i din egen have? I så fald er du ikke alene, for det er en yderst populær fritidsaktivitet, og derfor er der altså også alverdens gode tips og råd, som du kan få med på vejen, når du skal i gang. Nogle af disse tips og råd finder du lige her i denne artikel.

Start i det små

Som med de fleste nye ting du kunne vælge at kaste dig ud i, så er det som regel en god idé at starte i det små. Hvis du ikke har nogen erfaring med at plante noget, så kan der let være en hel del, som vil melde sig efterhånden, som du begynder på arbejdet. Så er det bedst at have tid og overskud til at tage én ting ad gangen.

Du kan med fordel starte med at plante enkelte ting, så du ikke skal vide alt om en hel masse, men du derimod kan fokusere på mindre ad gangen.

Nogle gode ideer til begynderplanter kunne være:

  • Bonderoser
  • Lavendel
  • Æbletræer
  • Timian

Sørg for den rette jordbund

De fleste planter, hvad end det er træer, blomster eller krydderurter, vil gro bedst i visse jordforhold. Det vil altså sige, at du skal have det med i dine overvejelser, når du skal til at plante noget.

Du kan vælge at gå efter at plante noget, som du ved vil passe til jordbunden i din have. Det er dog ikke alt, som kan plantes, der vil trives bedst, når du sætter det direkte i haven. Derfor er det heller ikke utænkeligt, at du vil få behov for at anskaffe dig jord, sand og flis, som er egnet til dit projekt.

Du vil også i mange tilfælde have glæde af en god gødning, som også passer til lige netop det, som du har planer om at plante.

Læs op på planterne

For at være sikker på at du behandler din planter korrekt og derved får den størst mulige glæde af dem, er det vigtigt, at du kender til de enkelte planters behov. Derfor kan det være nødvendigt, at du læser op på det, du har planer om at få i din have.

Alternativt kan du måske være heldig, at der er nogen, som kan rådgive og vejlede dig undervejs. Så går det nemt.