Home Interiør Vægure – her er de 3 mest populære i 2018

Vægure – her er de 3 mest populære i 2018

2383
0

Tid er noget vi mennesker i mange tusinde år har været afhængige af. Helt tilbage fra lang tid før år 0, har man brugt mange forskellige og varierende versioner af ure, der kunne fortælle hvad klokken var. Ét af de første man kender til, er soluret, der ved hjælp af solens position på himlen, kunne fortælle hvad klokken var. Dette blev senere erstattet af vanduret, der havde den fordel, at det kunne bruges både indenfor og udenfor, om natten og når det var overskyet. Vanduret menes at være blevet brugt i Egypten i 1400-tallet f.Kr. og blev også brugt ved domstolene i Athen. Herefter fulgte andre ure, såsom stearinlys-uret, sand-uret (det vi i dag kender som timeglasset) og røgelses-uret.

Det var tilbage i 966, at idéen til det første mekaniske ur kom til. Det var Pave Sylvester 2. der opfandt det, og dets formål var at ringe med jævne mellemrum, for at kalde munkene til bøn. Siden byggede man videre på idéen, og i 1300-tallet blev det fremstillet i en størrelse, der gjorde, at man kunne have det med sig. Siden hen videreudviklede man denne idé, indtil Alexander Brain i 1840 opfandt det første elektroniske ur.

Digitaluret sås for første gange i 1920’erne, da man opfandt kvartsuret, men det var først hen i 1970’erne, at de blev rigtig populære. Det var ét af de mest præcise ure man kunne få, og en mekanisme inde i uret, fik klokken til at blive vist med tal. Senere opfandt man også atomuret, der havde en endnu større præcision, men denne blev mest brugt til videnskabelig brug.

I dag er ure dog meget mere end bare et apparat der viser tiden. Med de mange lækre og stilfulde designs man i dag kan finde, er ure blevet et populært og dekorativt fænomen, der kan styles på mange måder. Både som smykke, men også som en væsentlig del af vores indretning. Her kan du læse om de tre mest populære ure i 2018:

Fortsat populært med selvklæbende ure

Det første er det selvklæbende ur. Uret består meget simpelt af to visere og tallene fra 1 til 12 fremstillet i et sort og blødt materiale. Selvklæbende ure er noget der bliver stadigt mere populære, og det med god grund. Uret giver nemlig mulighed for selv at bestemme, hvilken størrelsesformat man vil have det i, og hvor man vælger at hænge det. Det er den perfekte detalje hvis man har en bar væg i eksempelvis køkkenet eller stuen, og den tilføjer et simpelt og samtidig praktisk element til rummet.

Selvklæbende ure fås i mange variationer og designs. Nogle har tal hele vejen rundt, nogle skifter imellem tal og enkle streger, og nogle har bare streger. Det er også helt op til dig selv at bestemme, hvor mange af tallene du vil hænge op. Synes du det er pænt bare at beholde fire af tallene, så kan du gøre det, og der er masser af mulighed for at tilføje de resterende tal senere, hvis du ombestemmer dig.

Med selvklæbende ure er mulighederne uendelige, og der findes nogle i et ton af størrelser og farver. Lige netop dette ur er så populært, fordi det er enkelt, men samtidig helt unikt.

 

Simple ure er vejen til et dekorativt hjem

Et andet populært ur i år, er det enkle vægur fra Karlsson, som er et simpelt og minimalt vægur, med hvid baggrund og en ramme af kobber. Derudover har uret tre visere og både time- og minutanvisninger.

Kobberfarven er noget der er gået igen i mange dekorative genstande til hjemmet de seneste år, så det er ikke overraskende, at netop dette ur er et hit blandt danskerne. Med dets elegante og enkle design, skaber uret en pæn detalje, der kan styles på mange måder, og som falder i et med enhver boligstil. Man kan aldrig gå galt i byen med et elegant og praktisk vægur, og det bliver mere og mere populært at have ure, der samtidig også kreere et dekorativt element til hjemmet.

Det er moderne med retro-ure

I Danmark er vi store fans af at kombinere det praktiske med det pæne, og det tredje og sidste ur på listen, som passer lige til denne beskrivelse, er monograph-uret. Dette ur er den perfekte kombination af stilet og praktisk, for du kan nemlig ikke kun se klokken, men får også fortalt både ugedag og dato. Uret har en indbygget alarm, så den er perfekt til at have stående på dit sengebord som et vækkeur.

Designet er meget simpelt. Displayet sidder i midten af en rektangulær kasse, bestående af plastik i en støvet blå farve. Urets design minder meget om de moderne digitalvækkeure man finder i dag, men alligevel har den et anderledes udtryk og lidt en retro vibe over sig, der gør den lige en tand mere unik.

 

Overalt i verden har folk forskellige meninger og idéer om, hvad der er pæn indretning, og heldigvis findes der i dag så mange muligheder, at alle kan blive tilfredse. Udvalget er så stort, at der noget som bidrager til enhvers behov. Dette bliver også skildret på denne liste, der blot består af 3 typer ure. Alligevel er det tydeligt at se en stor forskel i folks smage, og hvad de synes der er smart. Dette skyldes at vi i dag lever i et samfund, hvor man har lov og plads til at udtrykke sig, hvad end det er gennem tekst, stil eller boligindretning. Du kan finde alle de nævnte ure hos Dubuy hvor du også finder alverdens andre indretningsartikler, som du kan lade dig friste af.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here