Home Renovering Tips til valg af gulvtype, til dig med hund

Tips til valg af gulvtype, til dig med hund

3395
0

Det kan være rigtig ærgerligt at være ejer af en bolig, hvor der netop er blevet lagt nyt gulv, hvorefter din hund meget hurtigt, får sat sit aftryk ved at ridse gulvet. Det er rigtig ærgerligt, men det er noget som du kan slippe for, hvis blot du vælger et gulv, som er slidstærkt. Vi har samlet nogle tips til, hvilke gulvtyper du bør vælge, hvis du har hund og samtidig ønsker et pænt gulv i mange år.

Hårdt træ

Det er populært med trægulve i danske hjem, det er dog ikke alle træsorter, som kan holde til at en hund går og slider på det, uden at det kan ses. Der er dog en løsning. Hvis du står og skal have lagt nyt gulv, så sørg for at vælge noget hårdt træ. Hvis du vælger noget træ af god kvalitet, så vil det sagtens kunne modstå slid fra din firbenede ven.

Du skal sørge for at vælge noget træ som har en høj vægtfylde også kaldet densitet. Ak, bøg, ipé, bambus og gummitræ er alle gode løsninger.

Vælg en kraftig lak

Det er meget normalt at et trægulv bliver lakeret, efter at det er blevet lagt. Når du har husdyr, skal du være opmærksom på, hvilken lak som benyttes til gulvet, da ikke alt lak er lige kraftigt. Du skal sikre dig, at du får valgt noget lak, som er kraftigt og som dermed giver en slidstærk overflade. Det er rigtig ærgerligt at få lagt et gulv, med en ’svag lak’, ridser vil hurtigt kunne ses, og disse kan ikke repareres med et pænt resultat, medmindre hele gulvet slibes ned og lakeres på ny.

Endnu et godt tip udover en kraftig lak er, at trægulvet bliver behandlet med lud, sæbe og olie. Et gulv som er behandlet med dette, er lettere at efterbehandle og dermed vedligeholde. Hvis et trægulv er olieret kan det let friskes op ved en genbehandling med noget grundolie. Såfremt gulvet er behandlet med lud, så kan det let friskes op med noget sæbevand. Sæbevandet kan få ridser og stødmærker til at forsvinde.

Find et alternativ til et trægulv

Hvis du er til fliser og klinker, så er det en stor fordel for dig. Disse gulvtyper er enormt slidstærke sammenlignet med et trægulv. Du skal blot sørge for at vælge en model som er slidstærkt. Hvis du eksempelvis får lagt et slidstærkt gulv af fliser, så skal du ikke tænke særlig meget på vedligeholdelse. Din hund kan på den måde sagtens spise billigt hundefoder direkte fra gulvet, hvis det er sådan du har lyst til at servere maden, uden at stresse over ridser på gulvet.

Hvis du har taget hensyn til valg af gulv og ikke mindst behandlingen af gulvet, som er egnet til hund, så behøves du ikke stresse over hunde på dit nye gulv. Find en roommate med hund eller få en hund mere, dette kan du gøre helt uden frygt for at dit gulv bliver ridset.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here