Home Bolig Indretningsguide: åben op for rummene og brug køkkenet til andet end madlavning...

Indretningsguide: åben op for rummene og brug køkkenet til andet end madlavning og spisning

2358
0
Photo by Kokil Sharma on Pexels.com

Hvis du mangler inspiration til, hvordan du gør dit hjem mere sammenhængende og åbent, så er du kommet til det rette sted. I denne guide får du nogle gode råd til, hvordan du kan forbinde rummene, og hvorfor det er helt okay, ja faktisk ret godt, at bruge køkkenet til andet end bare at lave mad og spise det efterfølgende.

 

Skab lys, luft og muligheder med få forandringer

Ved at gøre køkkenet mere luftigt og åbent, kan det blive til et helt nyt rum. Et åbent og luftigt køkken vil åbne op for flere muligheder inden for madlavning, og din kreativitet kan rigtigt få lov at blomstre. Erstat gerne lukkede skabe med åbne hylder og kroge på væggene, og få på den måde mere luft og frihed i rummet. Sæt gerne nogle af planterne fra vindueskarmene over på hylderne, så det grønne kommer længere ind i rummet, og så der kan komme mest muligt lys ind af vinduet. Hæng gerne mest muligt lys op i køkkenet, eksempelvis under overskabene eller hylderne, så du har nok lys til at se ordentligt, og så du ikke bliver træt i hovedet af at stå i køkkenet – især her i de køligere og mørkere efterårs- og vintermåneder.

 

Gør plads til andet end madlavning

For at sammenføre rummene i boligen mest muligt, er det vigtigt at skabe plads til forskellige aktiviteter i de forskellige rum. Indret eksempelvis en hyggekrog i køkkenet, så en bid af stuen kommer derud, eller gør plads til at der kan laves lektier eller kontorarbejde i samme rum som komfuret og køleskabet står. Således kan du få kvalitetstid med børnene, samtidig med at der bliver lavet både mad og lektier, og voila – der blev skabt mere overskud i en ellers travl hverdag. Eller du kan nyde en bog i fred og ro i hjørnet af køkkenet mens maden simrer på komfuret eller bager i ovnen. En måde at skabe sammenhæng er at lade materialet fra køkkenbordet gå igen i eksempelvis et barbord eller et lille bord ved hyggekrogen, så der bliver harmoni i rummet. Bestil eventuelt bordplader efter mål, hvis du ønsker smukke og unikke træbordplader, der kan skabe sammenhæng i hjemmet.

 

Få en udendørsfølelse indenfor

Længe har planter i alverdens afskygninger været et kæmpe hit i de danske hjem, og det er bestemt ikke slut nu – bring gerne så mange grønne planter ind i dit hjem, som du kan overkomme at passe, og så det ikke skygger for lysindfaldet. På den måde kan du få en følelse af at være udendørs, mens du er inde. Hav eksempelvis små krukker med krydderurter i din vindueskarm, og kombiner det gerne med genstande af eksempelvis bambusmateriale, som vil skabe et naturligt look til køkkenet. Sæbedispensere og køkkenredskaber af bambus er både et bæredygtigt og meget holdbart valg, da bambus er en plante, der vokser med lysets hast, og som formerer sig selv, samtidig med at den er utrolig slidstærk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here