Home Bolig Eternit – det populære valg

Eternit – det populære valg

1676
0

Når du kører en tur på de danske veje og ser på de mange huse, der dukker op, er det ofte huse med eternittag, du ser.

Eternittaget har i flere årtier været blandt de mest populære valg, når vi i vores danske hjem har valgt nyt tag. Det har det været – og er det fortsat – fordi det er den type tag, hvor man som husejer får mest for sine penge.

Æstetik, der passer!

Tag et kig på det smukke og bølgede eternittag, der bugter sig over tusindvis af parcelhuse. Det passer perfekt sammen og sådan har det været i generationer. De bølgede eternittage er i dag produceret i såkaldt fibercement, som giver taget en holdbarhed på helt op til omkring 30 år. Det er ganske enkelt imponerende, når man tænker på det klima, som findes i Danmark. Her skinner den skarpe sommersol på taget, mens vinteren bider i det med dets kolde frostgrader. Når det ikke er høj sol eller vinter, er der også regn, hagl og kraftigt blæsevejr at tage med ind i ligningen. Det er med andre ord en virkelig flot levetid, eternittaget besidder.

Sundhedsrisiko? Det er en skrøne!

Før i tiden blev eternittage produceret med asbest som en del af materialet. I 60’erne og 70’erne blev asbest betragtet som et mirakelmiddel, da det var stærkt og brandhæmmende. Senere blev man klogere, da man opdagede, at asbestfibre kunne sprede sig dybt ned i vores lunger og udvikle sig til kræft. Siden er materialet naturligvis gjort forbudt, og i dag skal materialer med asbest bortskaffes af uddannede fagfolk.

Et nyt eternittag indeholder naturligvis ikke asbest. Det er en gammel skrøne, som ikke har skyggen af sandhed på sig.

I dag producerer man eternit med en ufarlig blanding af beton og cellulose, hvilket altså er det, der giver stærk holdbarhed og sørger for mange års levetid.

Eternittage er med andre ord stærke, billige og flotte. Det er dermed et oplagt valg til forbrugere, der vil have værdi for deres penge. Bemærk desuden at eternittaget ikke stiller særlige krav til vedligeholdelse, men stort set passer sig selv, om end det naturligvis bør renses af og til.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here