Home Bolig 3 tips til din opvaskemaskine

3 tips til din opvaskemaskine

1497
0

Opvaskemaskinen er en helt i hverdagen for rigtig mange danskere. Det er dog også en investering, og når den går i stykker, er det aldrig sjovt at bruge penge på en ny. Derfor bør du overveje dit valg af opvaskemaskine grundigt. Finde nogle forskellige forbrugertests på internettet, så du kan finde ud af hvilken model der er bedst til prisen.

Når du først har fundet den bedste opvaskemaskine til prisen, skal du sørge for at holde den ved lige og passe godt på den. Der er en lang række ting, som du selv kan gøre for at forlænge levetiden og få det reneste service ud af din opvaskemaskine.

  1. Brug de rigtige produkter

Når det kommer til opvasketabs, kan det være en god idé at kigge rundt efter gode tilbud og forbrugertests. Du kan også prøve dig frem og se, hvad der fungerer bedst med din opvaskemaskine. For at få det bedste resultat er det også vigtigt, at du tjekker salt og afspændingsmiddel. Nogle opvaskemaskiner meddeler selv, når de skal fyldes op, men det er desværre ikke alle. Bor du i et område med meget kalk og hårdt vand, kan der være brug for ekstra meget salt og afspændingsmiddel.

  1. Gør din opvaskemaskine ren

Fra tid til anden skal du rengøre filtret i din opvaskemaskine. Du kan også rense den ved at starte et høj-temperatur program uden service, men med rensemiddel eller citronsyre der kan afkalke. Tætningslisterne skal også lige have en kærlig hånd, da spulearmene ikke kan ramme her.

  1. Sådan undgår du glaspest

Først og fremmest har glas ikke godt af alt for meget varme. Dine glas skal derfor helst vaskes på et lav-temperatur program. Hvis du har mulighed for at fravælge tørring på din opvaskemaskine, er det også en god idé. Eventuelt kan du åbne opvaskemaskinen, så snart den er færdig, så dampen kan slippe ud.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here