Home Bolig Skal du have skiftet hoveddør?

Skal du have skiftet hoveddør?

1761
0

Din hoveddør spiller en vigtig rolle for huset. Den er, sammen med resten af husets facade, noget af det første andre ser, når de kører forbi eller kommer på besøg. Det er derfor en prioritet for mange at have en pæn hoveddør, der passer til husets udseende og deres egen stil. Fordi mange gerne vil personalisere deres hjem, kan du opleve, at valg af hoveddør, ikke er så let som forventet.

Hvilke muligheder har du?

Når du begynder at kigge på nye døre, vil du opdage, at der findes et stort udvalg af forskellige modeller bl.a.:

  • Yderdøre med halvmånevindue,
  • Facadedør i træ/alu,
  • Facadedør i fyrtræ,
  • Facadedør med to glasfelter,
  • Facadedør med side- og ovenparti.

Det store udvalg giver dig mulighed for, at vælge netop den dør, du bedst kan lide, der passer bedst til dit hjem, og som bedst lever op til dine ønsker, behov og krav. Priserne på dørene varierer afhængig af model og materiale, men de fås fra 1625 kr. og opefter.

Hvad skal du være opmærksom på?

Der er flere ting end udseendet, du bør være opmærksom på, når du er på jagt efter din næste hoveddør. F.eks. er det vigtigt at være opmærksom på, at du også skal skifte karm, når du skifter dør. Det skal du, fordi der findes rigtig mange forskellige konstruktioner, størrelser og hængselplaceringer. Derudover dikterer kravene i CE-mærkningen, at karmen altid følger med en udvendig dør.

I Danmark åbnes yderdøre oftest indad, da mange finder det lettest og mest praktisk. Det er dog ikke sikkert, at det er det rigtige for dig. Du kan derfor overveje, om en dør, der åbner udad, vil være en bedre løsning for dig. Fordelene ved en dør, der åbner udad, er, at den er mere tæt, når der blæser, men ulempen er, at døren kan være sværere at styre i sådan et vejr.

Derudover er der også andre funktioner, du bør overveje, om du ønsker din nye dør skal have. Skal den være indbrudspræventiv, have høj isoleringsevne (u-værdi) og O-energi? Mulighederne er mange, men der findes uden tvivl en dør, der passer til både dit økonomiske råderum, og som opfylder de krav, du stiller til dørens udseende og funktioner. Til sidst bør du overveje dit budget, og har du forelsket dig i en dyr dør, kan du alligevel købe den nye dør med hjælp fra et lån.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here