Home Bolig Generationsskifte af fast ejendom

Generationsskifte af fast ejendom

2961
0
Photo by Pixabay on Pexels.com

Du kan hjælpe dine børn økonomisk ved at overdrage din faste ejendom til dem. De fleste vælger at overdrage et sommerhus til den næste generation, men dette er ikke den eneste mulighed. Man kan også overdrage et helårshus til en familiepris eller en lejlighed til det studerende barn. Dette kaldes for et generationsskifte eller familieoverdragelse. Hvis du overvejer at lave en familieoverdragelse, så du slipper for gaveafgift og arveafgift, så kan du læse mere om det herunder.

Sælg billigere til den næste generation

Hvis du vil, så kan du sælge en ejendom til dine børn eller børnebørn til 15 procent under den offentlige vurderingspris. Det er en billig måde at overdrage formuen, fordi du som forældre ikke skal betale gaveafgift på 15 procent.

For de fleste sker generationsskiftet ved et sommerhus, og denne overdragelse kan ske uden, at en ejendomsmægler bliver involveret. Det kræver dog, at du har fået udfærdiget et skøde.

Undgå arveafgift
Hvis du gerne vil overdrage boligen, lejligheden eller sommerhuset som en del af arven, så kan du vælge at sælge den til dine børn ved at give dem et rentefrit lån på købsbeløbet. Derved undgår dine børn at bruge penge ved købet, hvilket betyder, at de senere slipper for at betale arveskat af dette beløb. I stedet for kan du lave et gældsbrev på det beløb, som børnene skylder dig. Denne gæld kan du derefter vælge at afskrive med et gavebeløb, som du må give til hvert af dine børn en gang om året uden afgift.

Samejeoverenskomst

Hvis der er flere børn, der skal have sommerhuset, lejlighed eller boligen overdraget i fællesskab, så bør du få lavet en samejeoverenskomst, som fastsætter reglerne angående fordelingen af brugsretten, og hvad der skal ske, hvis den ene af dine børn ønsker at sælge sin andel. Det kan ofte være svært for en søskendeflok at finde ud af, hvordan de kan være sammen om en fælles ejendom. Derfor kan du vælge at få nedskrevet nogle retningslinjer, så dine børn ved, hvad de skal forholde sig til.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here