Home Bolig Sådan indretter du en børnevenlig have

Sådan indretter du en børnevenlig have

1592
0

Børn i alle aldre har godt af at lege udenfor, og mange vælger derfor at tage en tur på den nærmeste legeplads en gang imellem. Det er dog ikke altid lige fedt at skulle ud i offentligheden, så barnet kan lege. I stedet kan du vælge at gøre haven børnevenlig og lave en lille lejeplads derhjemme. Med sådan en kan du slappe af og nyde solen på terrassen, mens barnet leger i trygge omgivelser.

Forskellige børnevenlige haver

En børnevenlig have kan se ud på mange måder. Den kan både være indrettet, så de mindste kan være med til at lave havearbejde og plukke jordbær og agurker, men den kan også være indrettet med en masse produkter, som de kan lege med og på. Eksempelvis er trampoliner, gyngestativer og sandkasser tre forskellige elementer, som børnene kan bruge både alene og sammen med voksne eller jævnaldrende. Derudover kan en børnevenlig have også være udstyret med legehuse, badebassiner og rutsjebaner. Inden du giver dig i kast med at gøre baghaven til et paradis for børn, er det dog vigtigt, at du beslutter dig for, hvor stort et areal af haven du vil bruge, da det nemt kan gribe om sig.

Vælg den rette trampolin

Trampoliner er et hit hos næsten alle børn. De kan bruges af mange personer på én gang, og så er det ofte et hit at lave huler på trampolinen i de varme måneder. Når du skal vælge den rette trampolin, skal du først og fremmest finde en størrelse, som både passer til haven og det eller de børn, der skal bruge den. Derudover er det en god idé at overveje, om der skal sikkerhedsnet på, eller om trampolinen måske skal graves ned. Begge dele kan bidrage til en mere sikker oplevelse, så risikoen for at falde ned eller få skader, hvis et uheld skulle ske, bliver mindsket.