Home Have Velholdt hus og have uden konstant arbejde

Velholdt hus og have uden konstant arbejde

1968
0

Du vil gerne have at dit hus og din have ser velholdt ud, helst uden den helt store arbejdsindsats. Det kan du godt – se bare her.

Haven

Din have behøver ikke kræve den store indsats. Din græsplæne kan du med ro i hjertet overlade til en robotplæneklipper. Disse er efterhånden så stabile og prisvenlige, at de fleste kan være med. Sæt den til at køre nogle gange ugentligt i dagtimerne, og nyd synet af en veltrimmet, jævn plæne.

Omdan dit blomsterbed til en lille luksusplet på jord for bier og sommerfugle. Så eller plant dine yndlings vilde blomster; kornblomster, valmuer og margueritter for eksempel og lad bedet passe sig selv.

I dine øvrige bede kan du med fordel lægge ukrudtsdug inden du planter det til (Du kan i princippet også selvom der allerede er plantet der, men det bliver ikke lige så effektivt, og så er det noget mere bøvlet at lægge). Dæk ukrudtsdugen med skærver eller flis, så det ikke kan ses.

Havemøbler i polyrattan eller lignende er både super flotte og vejrbestandige, så skal du bare nyde de lange sommeraftner udendørs.

Taget

Dit tag vil blive nedbrudt med tiden, men du kan udskyde udskiftningen væsentligt ved at holde det rent og frit for alger. Det er dog ikke en hverken helt let eller morsom opgave. Behandling af tag forlænger tagets levetid, og får du foretaget behandlingen professionelt, kan du som regel glemme alt om yderligere rensning og vedligehold i adskillige år ud i fremtiden.

Træfacaderne

Når træfacaderne ikke kan mere så skift dem ud med Hardieplank eller lignende fibercement facader. Det ligner træ, men er komplet vedligeholdelsesfrit, og holder for evigt. Det samme kan du gøre med dit stakit. Udskift med vedligeholdelsesfrie alternativer som fibercement eller polyrattan, så slipper du for at knokle, men kan stadig nyde synet af et smukt hus og velholdt have.